"ΒΑΣΤΑ Αρκαδίας" Η ηλεκτρονική εφημερίδα του Συλλόγου των απανταχού Βασταίων "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" !!

Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ - 25η Μαρτίου



ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΑΣΤΑΙΩΝ
…Στο φευγιό του ο Μάρτης, αντάμωσε τις Λαμπρογιορτάδες, τόσο γρήγορα, τόσο απλά. Είκοσι πέντε του Μάρτη, γιορτή της Χριστιανοσύνης- μάνα – Μαρία – Παναγιά -  αλήθεια ποιος δεν γονάτισε μπροστά στο εικόνισμά της, ποιος δεν παρακάλεσε για ότι τον πονούσε, για ότι είχε ανάγκη;
Γιορτή του Έθνους, τότε που οι ταγοί ήταν λίγοι, αλλά το ανάστημά τους – μοναδικό – ξεχωριστό – μεγάλο, μορφές που έγραψαν την ιστορία μας, λαός και κλήρος συμπορεύτηκαν, μια χούφτα όμως μπροστά στις αυτοκρατορικές στρατιές, παρά ταύτα δεν λύγισαν, γράφτηκε όλη ετούτη η ιστορία γιατί ξεπέρασαν τον εαυτό τους, όλοι τους, ταγοί, κλήρος και λαός, διότι ήταν όλοι τους αποφασισμένοι να πληρώσουν με το αίμα τους την ελευθερία (ηρωική έξοδος Μεσολογγίου, Ζάλογγο, Κούγκι), πάντα παραμόνευε και παραμονεύει ένας Εφιάλτης.
Σήμερα την χαμένη μας αξιοπρέπεια πως την παίρνουμε πίσω και με πιο κόστος; Όσο υπάρχουν άνθρωποι θα μάχονται για το καλό, γιατί παραδίπλα το κακό αντιμάχεται, η αλυσίδα μεγάλη, κάθε κρίκος και αδικία και δεν σπάει εύκολα πανάθεμά τη, θέλει πολλούς, ελπίδα μας η νέα γενιά και βέβαια οι φωτισμένοι δάσκαλοι – παιδαγωγοί, που στα χέρια τους έχουν τον αυριανό υπεύθυνο – ενεργό πολίτη.
Στη πολιτιστική αίθουσα του Δήμου Μεγαλόπολης Πολύβιος, δόθηκε η επετειακή γιορτή της 25ης Μαρτίου, μια πολύ καλή  παράσταση, οργανωμένη και πολύ καλά δουλεμένη, υπεύθυνη της εκδήλωσης η κ. Δέσποινα Γαλάνη, κόρη του Νικ. Κων. Γαλάνη από το χωριό μας, αξίζουν σε όλους τους συγχαρητήρια
Το Δ.Σ. του Συλλόγου κάνει προσπάθειες να λειτουργήσει ο ξενώνας των Βασταίων, το δικό μας σπίτι, με στόχο το κοινό καλό του χωριού μας όπως ήταν άλλωστε και ο αρχικός τους σκοπός.  Με τη δική σας οικονομική ενίσχυση μπορείτε να συμβάλλετε και σεις σ’ αυτή την προσπάθεια, το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί θα αξιοποιηθεί για τον εξοπλισμό της κουζίνας (μαγειρείο) αλλά και για όποια άλλη λειτουργική ανάγκη. Ο αριθμός λογαριασμού τραπέζης είναι 72171080954 Εθνική Τράπεζα. Υπεύθυνη η κ. Μαρία Τσαλίκη ταμίας του Συλλόγου Τηλέφωνα επικοινωνίας 2108070787 & 6941645758 (στον κάθε καταθέτη θα δίνεται απόδειξη από τον Σύλλογο).
Καλή Ανάσταση σε όλους τους απανταχού Βασταίους.
Για το Δ.Σ.
Κωνσταντίνα Μητροπούλου